Koronavirüs (COVID-19) tedbirleri kapsamında İl Müdürlüğümüz Gıda Kontrol Görevlileri tarafından manav reyonu olan işletmelerde (market, bakkal, büfe) ve ekmek ve ekmek çeşitleri üreten ve satışı yapılan işletmelerde bilgilendirme ve gıda hijyen denetimleri gerçekleştirildi. Yapılan denetimlerde sebze-mevye ürünlerinin ambalajlanarak satışa sunulması veya satış görevlileri tarafından hijyen kurallarına uymak suretiyle paketlenerek doğrudan tüketiciye arz edilmesi gerektiği, ekmek ve ekmek çeşitleri ürünlerinin ise fırınlarda ambalajlanarak market, bakkal ve büfelere gönderilmesi, fırınlarda doğrudan tüketiciye satışı yapılırken satış görevlisi tarafından hijyen kurallarına uymak suretiyle ambalajlanarak arz edilmesi gerektiği işletme yetkililerine ifade edildi. Ayrıca Koronavirüse karşı bilgilendirme amaçlı yapılan bu denetimlerde özellikle personel hijyeni, el hijyeni, hasta personelin çalıştırılmaması, alet-ekipmanların ve işletmelerin dezenfeksiyonu, maske, bone ve eldiven kullanımı, işletmelerin havalandırılması, açıkta gıda satışının yapılmaması gibi konuların virüsün yayılmasının engellenmesinde büyük önem arz ettiği işletme yetkililerine ifade edildi. Denetimlerimiz devam etmekte olup denetimlerde ifade edilen hususlara uymayan işletmelere idari yaptırım uygulanacaktır.
#evdekalARTVİN