Vatandaşlarımızın güvenilir ve sağlıklı ekmek tüketebilmesi için Türk Gıda Kodeksi Ekmek Ve Ekmek Çeşitleri Tebliğ gereğince Artvin Sağlık İl Müdürlüğü ile birlikte il merkezi ve ilçelerde faaliyet gösteren fırıncılarımıza 31.07.2018-07.08.2018 tarihleri arasında Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü gıda mühendislerimiz tarafından "Ekmek Hijyen Eğitimleri" verilmiştir. Eğitimlerimize yaklaşık 100 fırıncı personel katılım sağlamış olup katılımcılara katılım belgeleri dağılacaktır. Eğitimlerimiz de Ekmek üretiminde hatalı uygulamaların engellenmesi, vatandaşlarımızın sağlıklı ve hijyenik ekmeğe ulaşmasının sağlanması amacıyla fırıncılar ve çalışan personele gıda mevzuatı (5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda Ve Yem Kanunu, Gıda Hijyen Yönetmeliği, Türk Gıda Kodeksi Ekmek Ve Ekmek Çeşitleri Tebliğ), iyi hijyen uygulamaları, temizlik ve dezenfeksiyon, personel hijyeni ve ekmek üretiminde asgari teknik ve hijyenik şartlar hakkında bilgi verilmiştir.