T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

ARTVİN'DE KORONA VİRÜSE KARŞI İŞLETME DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR

Yayın Tarihi : 8.04.2020

Koronavirüs  (COVID-19)  tedbirleri  kapsamında İl  Müdürlüğümüz  Gıda  Kontrol Görevlileri tarafından manav reyonu olan işletmelerde (market, bakkal, büfe) ve ekmek ve ekmek çeşitleri üreten ve satışı yapılan işletmelerde bilgilendirme ve gıda hijyen denetimleri gerçekleştirildi. Yapılan denetimlerde sebze-mevye ürünlerinin ambalajlanarak satışa sunulması veya satış  görevlileri  tarafından  hijyen  kurallarına  uymak  suretiyle  paketlenerek  doğrudan tüketiciye  arz  edilmesi  gerektiği,  ekmek  ve  ekmek  çeşitleri  ürünlerinin  ise  fırınlarda ambalajlanarak market, bakkal ve büfelere gönderilmesi, fırınlarda doğrudan tüketiciye satışı yapılırken satış görevlisi tarafından hijyen kurallarına uymak suretiyle ambalajlanarak arz edilmesi gerektiği işletme yetkililerine ifade edildi. Ayrıca  Koronavirüse  karşı  bilgilendirme  amaçlı  yapılan  bu  denetimlerde  özellikle personel  hijyeni,  el  hijyeni,  hasta  personelin  çalıştırılmaması,  alet-ekipmanların  ve işletmelerin dezenfeksiyonu, maske, bone ve eldiven kullanımı, işletmelerin havalandırılması, açıkta gıda satışının yapılmaması gibi konuların virüsün yayılmasının engellenmesinde büyük önem arz ettiği işletme yetkililerine ifade edildi. Denetimlerimiz devam etmekte olup denetimlerde ifade edilen hususlara uymayan işletmelere idari yaptırım uygulanacaktır.

#evdekalARTVİN