Bakanlığımızca, kırmızı et üretiminde sürdürülebilirliğin ve arz talep dengesinin korunması, besi işletmelerindeki boş kapasitenin değerlendirilmesi ve işletmelerin kendi ekonomik analizleri çerçevesinde, ithalat miktarının ve zamanının yönetilebilmesi için kontrollü bir ithalat yönetimi oluşturulması amaçlanmaktadır.
Bu kapsamda https://www.tarimorman.gov.tr/HAYGEM sayfasında yayınlanan besilik sığır ithalat talimatı ve teknik kriterleri kapsamında Besi hayvanı ahırı kapasitesi 200 baş ve üzerinde olan işletmelere sahip yetiştiricilerin, besilik sığır ithalatı ön başvuruları 03.12.2024-16.12.2024 tarihleri arasında İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne yılda bir defa yapacaktır. “Besi Hayvanı Ahırı Kapasitesi" 200 başın altında olan işletme sahipleri, besilik sığır ithalat başvurularını Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliğine yapacaktır. Başvurular Et ve Süt Kurumunca değerlendirilir.
İl/İlçe Müdürlüklerimize yapılacak başvuruda;
1-Dilekçe
2- Noter Onaylı Taahhütname fotokopisi
3- Sığırcılık İşletmesi Kapasite Raporu ile işletmesinin kayıtlı olduğu İl/İlçe Müdürlüklerimize başvuru yapacaklardır.
Ayrıca ilgili talimat ve teknik kriterleri https://www.tarimorman.gov.tr/HAYGEM web sayfasında da yayınlanmıştır. Detaylı bilgi için İl/İlçe Müdürlüklerimize başvuruda bulunabilirsiniz.
Yetiştiricilerimize önemle duyurulur.